Tafelwetenschapper @ Avond van Wetenschap & Maatschappij, Ridderzaal (Oct.6,2014)

avondwetenschapenmaatschappij

 

Piek Vossen is uitgenodigd als Tafelwetenschapper op de 15e Avond van Wetenschap & Maatschappij, 6 oktober 2014, Ridderzaal, Den Haag. Hij neemt Antske Fokkens, een lid van zijn onderzoeksgroep mee als sidekick.

De Avond is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek toepassingen vindt in het leven van alledag. Tegen deze achtergrond AWM2013_34_bdaa7ab1d6e80499d0b37ebab6ca91d1nodigt de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij ieder jaar een select gezelschap van 25 tafelwetenschappers en 280 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport uit voor een feestelijk (black tie) diner in de Ridderzaal in Den Haag. De Minister van OC&W en de Minister van Economische Zaken wisselen elkaar jaarlijks af als gastheer in de Ridderzaal.

De Avond heeft ieder jaar een ander overkoepelend thema, en tijdens het diner presenteren Nederlandse topwetenschappers vanuit hun specifieke vakgebieden prikkelende stellingen naar aanleiding van dat paraplu-thema.De tafelgenoten gaan vervolgens met elkaar in gesprek over die (vraag)stellingen. Zo ontspinnen zich parallel 25 gesprekken over de meest uiteenlopende aspecten van het hoofdthema. Tafelwetenschappers wisselen tijdens de Avond een keer van tafel, en treden dus op voor twee verschillende tafelgezelschappen. De gasten krijgen tijdens de Avond twee verschillende Tafelwetenschappers aan hun tafel, en kunnen op die manier deelnemen aan twee gesprekken, over verschillende onderwerpen. Het thema van de komende Avond is: ‘Blauwdrukken voor de toekomst – de wetenschap van vandaag is de wereld van morgen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.