Geen categorie

Paradiso-lezing 3 op 15 maart 2018

Paradisolezingen 2018

februari – juni 2018 Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam

Op zondag 25 maart 2018 houdt Piek Vossen de derde Paradisolezing in de serie DE NIEUWE MENS met als titel “Help, de computer begrijpt mij niet! Kunnen computers de betekenis van taal leren herkennen?

De Nieuwe Mens
versmelting van mens en techniek: een volgende stap in de evolutie?

Technologische vernieuwingen grijpen in steeds hoger tempo diepgaand in op ons mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto’s, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo ‘menselijk’ zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag)?

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie ons leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

De lezingen vinden plaats op zondagochtend, van 11.00 tot 12.00 uur in Paradiso (zaal open om 10.30 uur), Weteringschans 6 te Amsterdam. Na afloop van de lezing is er tot 13.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek. Toegangskaarten kosten € 12,- per persoon. Vrienden van V&S en VPRO-leden betalen € 10,-; studenten € 5,-:

BESTELLEN KAARTEN