Live-stream: loop mee langs de meest curieuze taalverschijnselen (Apr. 18, 2014)

piek-topbanner_tcm9-378359

Loop mee langs de meest curieuze taalverschijnselen, met hoogleraar computers & taal Piek Vossen:  In 7 stappen naar totaal onbegrip” : een Vrije Universiteit Public Science-evenement i.s.m. Pakhuis de Zwijger.

Vrijdag 18 april 2014 om 20.00 uur in Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 181K, 1019 HC Amsterdam. MELD JE HIER AAN ! Kun je niet komen, dan is ook de live-stream te bezichtigen: http://www.dezwijger.nl/72471/nl/pdz-livestream.

Dacht je te begrijpen hoe taal werkt? In slechts zeven stappen snap je er helemaal niks meer van. In een interactieve lezing neemt Hoogleraar Computers & Taal Piek Vossen zijn publiek mee langs de meest curieze taalverschijnselen. Geen wonder dat computers er nog steeds niet mee overweg kunnen!  Kom naar Pakhuis De Zwijger en laat je verbazen over de duisterste uithoeken van de taal. Piek Vossen onderzoekt hoe computers taal kunnen begrijpen. Hoe kunnen we machines beter leren om net als mensen direct de goede betekenis van een woord te herkennen in de context waarin het woord staat? Vossen combineert in zijn onderzoek taalkunde en informatica. Momenteel werkt hij aan een geschiedenisrecorder, die nieuwsberichten interpreteert en vervolgens de trends, verschillende visies en impact van de gebeurtenissen kan laten zien of zelfs voorspellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.