Geen categorie

Invited keynote @Amsterdam Topic of the Year-symposium (June 1, 2023)

Invited keynote talk on “Leolani: een sociale robot die een gesprek aangaat om jou te leren kennen” @ Symposium Topic of the Year – Robots: key to marketing data and insights!

Date: June 1, 2023. Time: 14:00—17:00. Location: House of Watt Amsterdam.

Onze robot Leolani gebruikt conversatie in natuurlijke taal om jou en de omgeving te leren kennen. Ze probeert te begrijpen wat je haar vertelt en bewaart alle kennis en informatie in een zogenaamd brein.

Hoe meer je met haar communiceert hoe sneller dat brein groeit. Iedere keer als er iets wordt toegevoegd denkt ze na over de kennis en informatie die ze heeft verworven. Deze gedachtes kunnen allerlei vormen aannemen: iets nieuws dat ze niet kent, iets bekends dat ze herkent, analogieën met wat ze al weet, maar ook generalisaties, onzekerheden en zelfs conflicterende informatie of fouten. Haar gedachtes worden omgezet in zogenaamde “drives”. Dit kan zijn om gaten te vullen voor dingen die ze niet weet of om onzekerheden en conflicten op te lossen. Door de gedachtes en de drives wordt de robot heel spontaan en proactief. Ze krijgt daardoor een eigen wil.