Invited table speaker @ Alumni diner Nationale Denktank (Apr.12, 2014)

2057224_300

 

As a member of the organizing committee on the 2014 theme Big Data of the Nationale Denktank, Vossen will be present as a “table speaker” at the Alumni diner of the Nationale Denktank on April 12, 2014 in THNK – Amsterdam School of Creative Leaderschip, Haarlemmerweg 8a, Westergasterrein, 1014 BE Amsterdam.

Opzet van de avond
Tijdens het alumni-diner zullen ongeveer 80-100 alumni aanwezig zijn die de afgelopen jaren hebben deelgenomen aan de jaarlijkse DenkTank. Daarnaast zullen ook de verschillende partners van de DenkTank aanwezig zijn. Tijdens het diner is er een aantal plenaire momenten, die afgewisseld worden met momenten dat alumni met de tafelgasten in gesprek gaan. Het doel van het diner is om onze alumni te betrekken bij het onderwerp ‘Big Data’ en de volgende Nationale DenkTank inspiratie en contacten mee te geven. De tafelgasten variëren van wetenschappers, journalisten, ondernemers tot politici. Ook de alumni van de DenkTank hebben zeer gevarieerde achtergronden. Oud-minister en internet-ondernemer Jan Kees de Jager zal als keynote spreker het diner zal openen. De avond zal worden afgesloten met een borrel op dezelfde locatie waar ook het diner plaatsvindt.

Thema
Big-DataHet thema van de DenkTank 2014 is ‘big data’. Moeten we blij zijn met bedrijven die allerlei data patronen en verbanden in kaart brengen? Het brengt nieuwe banen, bedrijven en producten, maar hoe zit het met onze privacy? En hoe kan het potentieel van Big Data inzichtelijk gemaakt worden? Hoe kan de samenleving van big data profiteren?

Het diner zal in het teken staan van ‘big data’. Aan de hand van diverse stellingen kunnen de alumni en de tafelgasten met elkaar van gedachten wisselen over dit inspirerende thema.

Over Stichting De Nationale DenkTank
Stichting de Nationale DenkTank brengt elk jaar een multidisciplinaire groep van ongeveer twintig ambitieuze masterstudenten en promovendi bijeen om gedurende vier maanden fulltime na te denken over, en met concrete oplossingen te komen voor, een actuele maatschappelijke kwestie. In 2013 was dit ‘Zorg voor Gezondheid’ en in 2014 zal de Nationale DenkTank zich buigen over het thema ‘Big Data’. Voor meer achtergrondinformatie over de DenkTank zie de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.