Buy tickets for Vossen@Gala van de Wetenschap, Stadsschouwburg Amsterdam (Nov.26,2013)

Gala van de Wetenschap 2013

Dinsdagavond 26 november 2013 vindt in de Stadsschouwburg van Amsterdam Het Amsterdamse Gala van de Wetenschap plaats. Wetenschap is sexy, schreef Het Parool. Theaters en festivals zetten hoogleraren op het podium. En die hebben vaak een steengoed verhaal.

Op 26 november halen Het Parool en Folia enkele grote namen uit de academische wereld naar de Stadsschouwburg voor Het Amsterdamse Gala van de Wetenschapn om in korte, toegankelijke lezingen inzicht te geven in opmerkelijke en veelbelovende ontwikkelingen op hun vakgebied.

‘Sommige wetenschappers zijn ongelooflijk goede vertellers. Dat zorgt ervoor dat het publiek een college interessant vindt, zelfs als het onderwerp hartstikke obscuur is.’, zegt ‘DWDD-nerd’ Alexander Klöpping in Het Parool. Theaters en festivals zetten hoogleraren op het podium. En die hebben, zo blijkt, verbazingwekkend vaak een steengoed verhaal.

Voor het Amsterdamse Gala van de Wetenschap komt natuurkundige en meesterverteller Robbert Dijkgraaf als erespreker over uit Princeton en hij zal ook de naar hemzelf vernoemde essayprijs uitreiken. Daarnaast geven universiteitshoogleraar Jeugd en Media Patti Valkenburg, hoogleraar Computationele Lexicologie Piek Vossen, hoogleraar Interne Geneeskunde en AMC-directeur Marcel Levi en hoogleraar Theoretische Natuurkunde Erik Verlinde een update van veelbelovende ontwikkelingen op hun vakgebied.

Verder vertellen hoogleraar en kankerexpert René Bernards en hoogleraar en KNAW-voorzitter Hans Clevers in een persoonlijk verhaal over de wetenschappelijke praktijk en discussiëren VU-economiedecaan Harmen Verbruggen, emeritus-hoogleraar economie Arnold Heertje met collegevoorzitters Louise Gunning (UvA) en Jaap Winter (VU) over de verregaande samenwerking tussen de UvA en de VU. Hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys geeft een voorproefje van zijn theatervoorstelling over angst en universiteitshoogleraar Alexander Rinnooy Kan sluit de avond af met een blik vooruit. Pieter van der Wielen (Labyrint en Met het oog op morgen) presenteert de avond.

Duur ca. drie uur, inclusief pauze.

Kaarten zijn hier te bestellen voor “Gala van de Amsterdamse Wetenschap“, in samenwerking met het Parool, Folia and Stadsschouwburg, Amsterdam, the Netherlands, November 26, 2013 20.00 p.m.

Bron: Het Parool