Tafelgast bij de gezamenlijke discussiebijeenkomst van de Boekmanstichting en de KNAW over Kunst, Techniek en Beleving, 20 april 2018

 

Uitgenodigd als tafelgast bij de gezamenlijke discussiebijeenkomst van de Boekmanstichting en de KNAW over Kunst, Techniek en Beleving.

Datum & tijd: vrijdag 20 april 2018, 15.30 – 18.00 uur, incl. borrel
Plaats: Het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam

Technologische ontwikkelingen hebben de kunstwereld de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), de Akademie van Kunsten en de Boekmanstichting organiseren een discussiebijeenkomst over de invloed die deze ontwikkelingen op de beleving van kunst hebben.

Tijdens deze bijeenkomst zal Micha Hamel, lid van de Akademie van Kunsten, over zijn samenwerking met visual artist Demian Albers vertellen over het project Lokroep (2016). In dit project werd 3d virtual reality toegevoegd aan een gedicht van Hamel.

Piek Vossen, hoogleraar, Spinoza-laureaat en lid van de KNAW, zal hier vanuit wetenschappelijk oogpunt op reflecteren. Hierna volgt een debat met de aanwezigen: maximaal 30 vertegenwoordigers uit de wereld van kunst, wetenschap en politiek. 

Het najaarsnummer van het tijdschrift Boekman, nummer 116, wordt aan het thema kunst en techniek gewijd en verschijnt in september 2018.